Διασφαλίστε καλή πέψη

Η σειρά προϊόντων Pedigree® συνιστά κορυφαία επιλογή όσον αφορά τη σωστή πέψη του σκύλου σας. Κάνουμε συχνές δοκιμές στην υγρή και ξηρή σειρά προϊόντων μας, για να διασφαλίσουμε ότι εκτός από την υψηλή θρεπτική τους αξία, οι τροφές μας είναι παράλληλα αρκετά εύπεπτες ώστε να είναι εύκολη η συλλογή των περιττωμάτων του σκύλου σας. 

Η πούλπα ζαχαρότευτλου, μια μορφή άπεπτης φυτικής ίνας, φαίνεται ότι βοηθάει την πέψη και διατηρεί υγιή τα κύτταρα του τοιχώματος του εντέρου. Η πούλπα ζαχαρότευτλου μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη ζύμωση της πρωτεΐνης κι έτσι να μειώσει τον αριθμό των βλαβερών τελικών προϊόντων, με αποτέλεσμα τα περιττώματα να έχουν λιγότερο έντονη μυρωδιά. 

Σταδιακή μεταβολή της δίαιτας

Οι απότομες μεταβολές στη διατροφή του σκύλου σας̶ ή εάν του δίνετε συμπληρωματικά μέρος από τα δικά σας αποφάγια– ενδέχεται να του προκαλέσουν ακανόνιστες κενώσεις, δυσφορία στο πεπτικό σύστημα ή ακόμη και διάρροια. Προσπαθήστε κάθε αλλαγή στη δίαιτα του σκύλου σας να γίνεται σταδιακά σε διάστημα επτά ημερών. Απλώς μεταβάλλετε σταδιακά την αναλογία παλαιάς και νέας τροφής καθημερινά, μέχρι η νέα τροφή να αποτελεί το σύνολο του γεύματος την έβδομη μέρα. Να θυμάστε ότι δεν ενδείκνυται να προσφέρετε στον σκύλο σας καθόλου αποφάγια της δικής σας τροφής. 

Οι μεγαλόσωμες και γιγαντόσωμες φυλές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα κατά τη μεταβολή της δίαιτάς τους, καθώς τα περιττώματά τους τείνουν να είναι χαμηλότερης ποιότητας σε σχέση με αυτά των μικρότερων σκύλων. Πιθανόν αυτό να οφείλεται στον περισσότερο χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να εξέλθει από το πεπτικό σύστημα των πιο μεγαλόσωμων φυλών, γεγονός που την εκθέτει σε βακτήρια περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα να υπόκειται σε ζύμωση. 

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy
Copyright © Mars 2020 Pedigree®, Trademark of Mars Incorporated and its affiliates