sxetika img

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ

Μάθετε τι υλικά χρησιμοποιούμε για τις τροφές μας και πώς επιλέγουμε κάθε συστατικό για να καλύπτουμε τις ανάγκες του σκύλου σας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

Meat and Animal DerivativesΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ

Η συνολική περιεκτικότητα σε κρέας και ζωικά παράγωγα ανέρχεται έως 65% για τις υγρές τροφές μας και έως 39% για τις ξηρές τροφές μας. Ο όρος «κρέας και ζωικά παράγωγα» είναι νομικός. Περιγράφει τα μέρη του ζώου που δεν είναι σάρκα και περιλαμβάνει όργανα, όπως το συκώτι, οι νεφροί και η καρδιά. Αυτά τα μέρη του ζώου περιέχουν υψηλά επίπεδα απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως διάφορες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Συχνά είναι πλούσια σε αμινοξέα. Για παράδειγμα, το συκώτι περιέχει ένα αμινοθειικό οξύ, την ταυρίνη, που συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών και της καρδιάς του σκύλου σας. Το κρέας και τα ζωικά παράγωγα που χρησιμοποιούμε στα προϊόντα Pedigree® προέρχονται πάντα από ζώα που έχουν κριθεί κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Meat and Animal DerivativesΑΝΟΡΓΑΝΗ ΥΛΗ

Ο όρος «ανόργανη ύλη» είναι νομικός και πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα όλων των τροφών για κατοικίδια. Πρόκειται για τρόπο μέτρησης των μεταλλικών στοιχείων. Τα μεταλλικά στοιχεία προστίθενται κατά την παρασκευή της τροφής για κατοικίδια, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η συνταγή προσφέρει πλήρη και ισορροπημένη διατροφή για τον σκύλο σας.

 

CerealsΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

Τα δημητριακά όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι και το ρύζι αποτελούν πηγή υδατανθράκων. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, τα δημητριακά είναι ωφέλιμα στη διατροφή μας ως πηγή ενέργειας χάρη στους υδατάνθρακες, καθώς και ως πηγή φυτικών ινών που ενισχύουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Τα προϊόντα μας περιέχουν Παράγωγα φυτικής προέλευσης και δημητριακά, ώστε να βελτιστοποιείται ο χρόνος που χρειάζεται η τροφή για να διέλθει από το έντερο. Έτσι, ενισχύεται και η απαραίτητη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών μέσω του πεπτικού συστήματος.

 

Meat and Animal DerivativesΠΑΡΑΓΩΓΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣΟ

ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣΟ Ο όρος «παράγωγα φυτικής προέλευσης» περιγράφει συστατικά που προέρχονται από φυτά. Αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και, στα σωστά επίπεδα, ωφελούν τους σκύλους. Για παράδειγμα, η πούλπα των ζαχαρότευτλων συμβάλλει στην αποτελεσματική λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 

CerealsΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΑ

Κανένα προϊόν μας δεν περιέχει τεχνητές αρωματικές ουσίες. Χαμηλά επίπεδα φυσικών σακχάρων παράγονται κατά τη διαδικασία παρασκευής ορισμένων προϊόντων μας, αλλά δεν προσθέτουμε σακχαρόζη ή επιτραπέζια ζάχαρη για να κάνουμε την τροφή πιο νόστιμη. Μάλιστα, οι σκύλοι δεν γεύονται τη ζάχαρη με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι. Επομένως, η προσθήκη πρόσθετης ζάχαρης δεν θα έκανε την τροφή πιο γευστική.

 

CerealsΑΛΑΤΙ

Οι σκύλοι έχουν εξελιχθεί να τρώνε γεύματα με βάση το κρέας τα οποία έχουν φυσική υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ένα απαραίτητο μεταλλικό στοιχείο που υπάρχει στο αλάτι. Η μικρή ποσότητα αλατιού στη δίαιτα του σκύλου σας είναι απαραίτητη για μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή που θα διατηρήσει υγιή τον μεταβολισμό του σκύλου σας. Διασφαλίζουμε ότι σε όλες τις τροφές μας για σκύλους, το αλάτι δεν ξεπερνάει ποτέ τις συνιστώμενες ποσότητες όπως έχουν καθοριστεί από το WALTHAM™ Centre for Pet Nutrition. Οι σκύλοι δεν γεύονται το αλάτι με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι. Επομένως, δεν κάνει την τροφή τους πιο γευστική.

 

CerealsΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΛΕΣ

Όλα τα συστατικά των τροφών μας εξυπηρετούν κάποιον σκοπό: προσφέρουν θρέψη, ασφάλεια ή απόλαυση. Οι υγρές και ξηρές τροφές μας είναι ενισχυμένες με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, διασφαλίζοντας ότι ο σκύλος σας λαμβάνει μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα. Δεν χρησιμοποιούμε μη ωφέλιμα υλικά στα προϊόντα μας απλά για να συμπληρώσουμε την ποσότητα. Όλα τα συντηρητικά που έχουν οι ξηρές τροφές μας έχουν εγκριθεί ως ασφαλή σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν προστεθεί για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προϊόντος κατά την αποθήκευσή του. Τα προϊόντα μας σε κονσέρβα. δισκάκια και φακελάκια δεν χρειάζονται συντηρητικά, καθώς προστατεύονται μέσω αποστείρωσης και σφράγισης κατά τη διαδικασία παραγωγής. Συμμορφωνόμαστε πάντα με τη νομοθεσία. Έτσι, διασφαλίζουμε ασφάλεια για τα προϊόντα μας και διαφάνεια για τους καταναλωτές μας.

Συχνές ερωτήσεις

1- Τα ζωικά παράγωγα αποτελούν καλή πηγή πρωτεΐνης και άλλων απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για τους σκύλους.

Ο όρος «κρέας και ζωικά παράγωγα» περιγράφει μέρη του ζώου που δεν ταξινομούνται ως «σάρκα» ή «κρέας» (σκελετικός μυς) και περιλαμβάνουν όργανα όπως το συκώτι, οι νεφροί και η καρδιά.

Η πλήρης και ισορροπημένη τροφή κατοικίδιων πρέπει να προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο σκύλος σας, τα οποία στη φύση θα λάμβανε εάν έτρωγε ολόκληρο το ζώο.

Αυτά τα μέρη του ζώου περιέχουν υψηλά επίπεδα απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, όπως διάφορες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Συχνά είναι πλούσια σε αμινοξέα. Για παράδειγμα, το συκώτι περιέχει ένα αμινοθειικό οξύ, την ταυρίνη, που συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών και της καρδιάς του σκύλου σας.

Η χρήση κρέατος και ζωικών παραγώγων είναι αυστηρά ρυθμιζόμενη. Χρησιμοποιούμε μόνο τα υλικά που πληρούν συγκεκριμένα πρότυπα ποιότητας. Όλα τα κρέατα και ζωικά παράγωγα που χρησιμοποιούμε στο Pedigree® προέρχονται από ζώα που έχουν κριθεί κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η διαθεσιμότητά τους εξαρτάται από την εποχή, καθώς και από την αλυσίδα εφοδιασμού μας, δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε τα υλικά που δεν χρειάζονται στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Γι’ αυτό, μερικές φορές αλλάζουμε το κρέας και ζωικά παράγωγα των συνταγών μας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της ημέρας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κάθε φορά τα κατοικίδιά σας λαμβάνουν σωστή διατροφή και τροφή με εξαιρετική ποιότητα. Στην ετικέτα πάντα αναφέρουμε την εγγυημένη ποικιλία, όμως επιπρόσθετα οι συνταγές μπορεί να περιέχουν και άλλα κρέατα και ζωικά παράγωγα, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί.

2- Η συνολική περιεκτικότητα των τροφών μας σε κρέας και ζωικά παράγωγα είναι πολύ υψηλότερη από 4%

Κάποιες φορές, οι απαιτήσεις για τις διατροφικές δηλώσεις στις ετικέτες των τροφών για κατοικίδια έχουν ως αποτέλεσμα η σήμανση να δημιουργεί παρανοήσεις ή να επιδέχεται ερμηνείες. Για παράδειγμα, ένα προϊόν που προωθείται ως ποικιλία βοδινού μπορεί να αναγράφει τα ακόλουθα στην ετικέτα: «Κρέας και ζωικά παράγωγα (περιλαμβάνει 4% βοδινό)». Αυτή η δήλωση ενδέχεται να οδηγήσει τους καταναλωτές στο συμπέρασμα ότι τα προϊόντα μας περιλαμβάνουν μόνο 4% κρέας και ζωικά παράγωγα. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Το ποσοστό του αναγραφόμενου ζώου αφορά την ποικιλία του προϊόντος και όχι τη συνολική ποσότητα κρέατος και ζωικών παραγώγων.

Η συνολική περιεκτικότητα σε κρέας και ζωικά παράγωγα κυμαίνεται από 27% έως 65% για την υγρή τροφή Pedigree® και από 15% έως 39% για την ξηρή τροφή Pedigree®.

Η διαθεσιμότητα των συστατικών εξαρτάται από την εποχή, καθώς και από την αλυσίδα εφοδιασμού μας, δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε τα υλικά που δεν χρειάζονται στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Γι’ αυτό, μερικές φορές αλλάζουμε το κρέας και ζωικά παράγωγα των συνταγών μας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα της ημέρας, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κάθε φορά τα κατοικίδιά σας λαμβάνουν σωστή διατροφή και τροφή με εξαιρετική ποιότητα. Στην ετικέτα, πάντα αναφέρουμε την εγγυημένη ποικιλία, όμως επιπρόσθετα οι συνταγές μπορεί να περιέχουν και άλλα κρέατα και ζωικά παράγωγα, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί.

3- Χρησιμοποιούμε μόνο ποιοτικά συστατικά στα προϊόντα μας

Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στις τροφές μας εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό, όπως η παροχή θρεπτικών συστατικών, η βελτίωση της ασφάλειας ή απόλαυση του ιδιοκτήτη.

Είναι πολιτική της Mars να μη χρησιμοποιούμε ποτέ συστατικά χαμηλής ποιότητας. Έχουμε θέσει αυστηρές προδιαγραφές για τις συνταγές μας και ποτέ δεν θα συμβιβαστούμε σε θέματα ποιότητας.

Για παράδειγμα, όλα τα ζωικά παράγωγα που χρησιμοποιούμε προέρχονται από ζώα που έχουν κριθεί κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επίσης, συμμορφωνόμαστε πλήρως με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τον εφοδιασμό και την επεξεργασία ζωικών υλικών.

Η Mars έχει θέσει αυστηρές προδιαγραφές για τα συστατικά, καθώς και προγράμματα διασφάλισης ποιότητας και προμηθευτών, που έχουν σχεδιαστεί για να διαφυλάττουν την ποιότητα και τη σύνθεση των προϊόντων μας.

4- Δεν χρησιμοποιούμε περιττά υλικά στα προϊόντα μας. Όλα τα συστατικά υπάρχουν στα προϊόντα μας για κάποιον λόγο.

Όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στις τροφές μας εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό, όπως η παροχή θρεπτικών συστατικών, η βελτίωση της ασφάλειας ή η απόλαυση του σκύλου ή του αναδόχου του.

Χρησιμοποιούμε μόνο εδώδιμες ίνες που προσφέρουν διατροφικά οφέλη. Οι εδώδιμες ίνες έχουν μια σημαντική διατροφική λειτουργία, καθώς συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Όλα τα προϊόντα μας είναι ιδιαιτέρως εύπεπτα. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με καλής ποιότητας συστατικά και με την απουσία περιττών υλικών.

5- Τα προϊόντα μας για κυρίως γεύματα είναι 100% πλήρη και ισορροπημένα

Τα κύρια γεύματα Pedigree® είναι 100% πλήρη και ισορροπημένα, δηλαδή έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις διατροφικές απαιτήσεις του σκύλου σας σύμφωνα με το στάδιο ή τον τρόπο ζωής του. Περιλαμβάνουν τα σωστά επίπεδα ενέργειας και θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο σκύλος σας για μια υγιή και χαρούμενη ζωή.

Όλες οι τροφές μας συνοδεύονται από οδηγό διατροφής που σας βοηθάει να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας τρέφεται με τη σωστή ποσότητα θερμίδων σύμφωνα με το στάδιο και τον τρόπο ζωής του. Τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο σκύλος σας είναι ισορροπημένα σύμφωνα με την ενέργεια που χρειάζεται για να διατηρεί υγιές βάρος.

6- Οι τροφές μας δεν προκαλούν διάρροια όταν δίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες διατροφής

Έχουμε θέσει αυστηρές προδιαγραφές για τα συστατικά που χρησιμοποιούμε στις τροφές κατοικίδιων. Αγοράζουμε συστατικά μόνο από προμηθευτές που πληρούν την αυστηρή διαδικασία έγκρισής μας. Όλες οι τροφές μας για κατοικίδια πρέπει να επιτυγχάνουν αυστηρούς στόχους πεπτικότητας.

Μια από τις πιο εμφανείς ενδείξεις υγείας του σκύλου είναι τα περιττώματα. Όταν ένα κατοικίδιο έχει διάρροια, ο ιδιοκτήτης του ανησυχεί. Συχνά η αιτία βρίσκεται στην τροφή του κατοικίδιου. Ωστόσο, η διάρροια είναι πολύ πιο πιθανό να οφείλεται σε ασθένεια, άγχος ή κατανάλωση θηραμάτων (άγρια ποντίκια ή πουλιά), ανθρώπινη τροφή ή τροφές από τα σκουπίδια ή τον δρόμο.

Οι απότομες μεταβολές στη δίαιτα του σκύλου σας αποτελούν ακόμη μια συχνή αιτία διάρροιας. Να θυμάστε ότι όταν αλλάζετε τροφή στον σκύλο σας, η αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά σε διάστημα μίας εβδομάδας.

7- Τροφικές αλλεργίες

Ένα μικρό ποσοστό κατοικίδιων υποφέρει από αλλεργίες, που συνήθως δεν σχετίζονται με τη διατροφή. Στην πλειοψηφία τους, οι αλλεργίες που έχουν τα κατοικίδια είναι αντίδραση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η γύρη, η σκόνη, οι ψύλλοι και τα ακάρεα.

Οι τροφικές αλλεργίες είναι σχετικά σπάνιες και εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε ποσοστό μικρότερο από 10% του συνόλου των αλλεργιών. Ωστόσο, όπως κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν συγκεκριμένα διατροφικά στοιχεία, όπως η γλουτένη ή η πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος, κάποια κατοικίδια έχουν αλλεργίες ή ευαισθησία σε τροφές όπως το μοσχάρι, τα σιτηρά ή τα γαλακτοκομικά. Τα ακριβή συστατικά που επηρεάζουν κάθε κατοικίδιο ποικίλλουν, όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Αυτά τα κατοικίδια ωφελούνται από ειδικές δίαιτες με επιλεγμένες πηγές πρωτεΐνης και υδατανθράκων, υπό την καθοδήγηση κτηνιάτρου, προκειμένου να αποφεύγουν τα συγκεκριμένα συστατικά που ενεργοποιούν την αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν τη μειοψηφία και οι περισσότεροι σκύλοι απολαμβάνουν ποικιλία συστατικών στη διατροφή τους χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας μπορεί να έχει τροφική αλλεργία, επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας. Θα βοηθήσει στη διάγνωση τυχόν προβλημάτων.

8- Τα προϊόντα μας για την οδοντική φροντίδα αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας των ούλων και των δοντιών

Ο σκύλος σας δεν είναι σε θέση να σας ενημερώσει πότε υπάρχει πρόβλημα, δυστυχώς όμως 4 στους 5 σκύλους άνω των 3 ετών πάσχει από ουλίτιδα. Η ουλίτιδα προκαλείται από τη συσσώρευση πέτρας και πλάκας στη γραμμή των ούλων.

Ο καλύτερος τρόπος να φροντίζετε τα δόντια του σκύλου σας είναι το καθημερινό βούρτσισμα. ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑΤΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ. Εάν αυτό δεν είναι πρακτικά εφικτό, τα Pedigree® DentaStix® αποτελούν έναν καλό τρόπο να φροντίζετε τα δόντια του σκύλου σας.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η χρήση του Pedigree® DentaStix® καθημερινά στο πλαίσιο ενός τακτικού προγράμματος στοματικής φροντίδας συμβάλλει στη μείωση της πλάκας και της πέτρας, χάρη στον συνδυασμό της ειδικής υφής και των δραστικών συστατικών του.

9- Οι λιχουδιές μας

Υγιεινές λιχουδιές για χαρούμενους σκύλους. Είτε πρόκειται για εκπαίδευση, επιβράβευση ή απλό παιχνίδι, οι λιχουδιές της Pedigree® είναι ο νόστιμος και υπεύθυνος τρόπος να το πετύχετε. Συμβουλευόμαστε ειδικούς στη διατροφή, την παχυσαρκία, την οδοντιατρική και τη συμπεριφορά των σκύλων, για να σας προσφέρουμε τα καλύτερα σνακ και μπισκότα. Όλα τα προϊόντα μας φέρουν σαφείς οδηγίες διατροφής, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος των υπέρβαρων σκύλων. Εφαρμόζουμε ανώτατο επίπεδο σκληρότητας, με σκοπό να αποφεύγονται τα κατάγματα των δοντιών, ενώ αποφεύγουμε συστατικά που δεν είναι κατάλληλα για σκύλους, όπως το φθόριο και το σκόρδο.

Ειδικότερα, τα DentaStix®, όχι απλώς έχουν επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση κατά της συσσώρευσης πλάκας και πέτρας, αλλά επίσης έχουν χαμηλά λιπαρά και δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές χρωστικές ή αρωματικές ουσίες. Οι υπόλοιπες Pedigree® λιχουδιές περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, που κρατούν τον σκύλο σας σε φόρμα για όλη του τη ζωή, βιταμίνες που βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής άμυνάς του και μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, που βοηθούν στην ενίσχυση των ιστών.

img-space