Γιατί να υιοθετήσετε

Είστε πλέον βέβαιοι και έτοιμοι να αποκτήσετε ένα σκύλο

Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες αξιαγάπητοι, όμορφοι και πιστοί σκύλοι χωρίς σπίτι. Και μπορεί να είναι αμέτρητες οι δυσάρεστες ιστορίες εγκατάλειψης σκύλων, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και με τις πιθανότητες να βρεθούν σπίτια γι' αυτούς. Αυτός είναι ο λόγος που το Pedigree® ενθαρρύνει όλους τους επίδοξους ιδιοκτήτες σκύλων να υιοθετούν από καταφύγια και φιλοζωικούς συλλόγους. Γιατί κάθε σκύλος αξίζει ένα ζεστό σπίτι.

Σ-Κ-Υ-Λ-Ο-Σ: 6 απλά γράμματα, χιλιάδες επιλογές

Στα καταφύγια και τους φιλοζωικούς συλλόγους θα βρείτε σκύλους κάθε ηλικίας και μεγέθους. Μερικοί ανήκουν σε καθαρόαιμες φυλές. Οι περισσότεροι είναι αξιαγάπητοι ημίαιμοι. Μερικοί είναι μικρά κουταβάκια. Οι περισσότεροι είναι μεγαλόσωμοι σκύλοι που έχουν ενηλικιωθεί. Κάθε ένας έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και τον δικό του χαρακτήρα. Κι ενώ θα μπορούσαμε να σας δώσουμε πολλές συμβουλές σχετικά με τον σκύλο που θα σας ταίριαζε, στο τέλος είναι δική σας η απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την ηλικία, το γένος, το χρώμα ή τη φυλή, θα πρέπει να τον αντιμετωπίζετε ως μέλος της οικογένειάς σας. Γιατί κάθε εγκαταλελειμμένος σκύλος αξίζει ένα ζεστό σπίτι.

Θα βοηθήσετε όχι 1, αλλά 2 σκύλους...

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ζώα που δεν έχουν σπίτι και, δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια οργανωμένη και αποτελεσματική λύση. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί εγκαταλείπουν τον σκύλο τους και ταυτόχρονα πολύ λίγος κόσμος αποφασίζει να υιοθετήσει από κάποιο καταφύγιο. Πολλές φιλοζωικές οργανώσεις, καταφύγια και δήμοι προσπαθούν με πολλές δυσκολίες να καλύψουν τις ανάγκες των ζώων που δεν έχουν σπίτι. Δυστυχώς, όμως, έχουν περιορισμένους πόρους και δυνατότητες. Πολύ συχνά, δεν έχουν χώρο να φιλοξενήσουν άλλο ζωάκι. Έτσι, αν υιοθετήσετε έναν σκύλο από κάποιο καταφύγιο, θα βοηθήσετε όχι μόνο τον σκύλο που θα πάρετε μαζί σας, αλλά και έναν ακόμα: τον σκύλο που θα μαζέψουν από τον δρόμο οι άνθρωποι του καταφυγίου και θα του προσφέρουν τον χώρο όπου φιλοξενούνταν ο δικός σας σκύλος πριν βρεθεί στην αγκαλιά σας... Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να υιοθετούμε σκύλους από καταφύγια και φιλοζωικές οργανώσεις. Είναι μια απόφαση που μπορεί να σώσει όχι μία, αλλά δύο ζωές.

Θα νιώσετε καλύτερα

Η αγάπη που ανιδιοτελώς προσφέρουν τα κατοικίδια είναι ανεκτίμητη. Υιοθετήστε έναν σκύλο και θα σας το ανταποδώσει με τον πιο αληθινό τρόπο. Το γεμάτο αγάπη βλέμμα του είναι ο τρόπος του να σας εκφράσει την ευγνωμοσύνη του – και θα σας λέει με τον δικό του τρόπο καθημερινά χίλια «ευχαριστώ».

Θα εξοικονομήσετε χρήματα

Αν προτιμήσετε να υιοθετήσετε αντί να αγοράσετε έναν σκύλο, σίγουρα θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. Επιπλέον, οι περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις φροντίζουν τα ζώα που φιλοξενούν, τα στειρώνουν και τους τοποθετούν μικροτσίπ, γεγονός που κάνει την υιοθεσία μια πολύ υπεύθυνη και οικονομική επιλογή, η οποία μάλιστα αποτελεί και μια κοινωνική συνεισφορά.

Copyright © Mars 2020 Pedigree®, Trademark of Mars Incorporated and its affiliates