Οι μεταβολές στη δίαιτα του σκύλου σας

Οι μεταβολές στη δίαιτα του σκύλου σας

 

Από κουτάβι έως την ηλικιακή ωριμότητα ̶ καθώς ο σκύλος σας μεγαλώνει, οι διατροφικές του ανάγκες αλλάζουν.

Κουτάβια

Τα κουτάβια χρειάζονται 2,5 φορές περισσότερες θερμίδες από έναν ενήλικο σκύλο του ίδιου μεγέθους. Επίσης, χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης για τους μυς και μεγαλύτερες ποσότητες ασβεστίου και φωσφόρου για τα οστά. Το πεπτικό σύστημά τους είναι ανώριμο και το στομάχι τους μικρό. Έτσι, η τροφή τους πρέπει να είναι εύπεπτη και να δίνεται σε πολλά μικρά γεύματα καθημερινά.

Νεαροί σκύλοι

Ο χρόνος που θα αλλάξετε τη δίαιτα ή την πρόσληψη θερμίδων του κουταβιού σας εξαρτάται από τη φυλή του. Οι μικρόσωμες φυλές επιτυγχάνουν το βάρος του ενήλικα σε διάστημα έξι έως εννέα μηνών, ενώ οι πιο μεγαλόσωμες φυλές μπορεί να χρειαστούν έως και 24 μήνες. Υπάρχει ποικιλία τροφών με ειδική σύνθεση για νεαρούς σκύλους διαφόρων μεγεθών.

Ωριμότητα

Οι ώριμοι σκύλοι δεν καταναλώνουν τόση ενέργεια όση οι σκύλοι που βρίσκονται στην ανάπτυξη, γι’ αυτό η τροφή τους πρέπει να έχει λιγότερες θερμίδες. Οι ώριμοι σκύλοι επίσης χρειάζονται λιγότερα γεύματα – ένα με δύο τη μέρα αρκούν.

Εγκυμοσύνη

Οι εγκυμονούσες σκύλες χρειάζονται επιπλέον τροφή τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες της κύησης. Θα πρέπει να αυξάνετε την τροφή της εγκύου κατά 15% κάθε εβδομάδα μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης.

Θηλασμός

Τα νεογέννητα κουτάβια πίνουν τεράστιες ποσότητες γάλακτος. Επομένως, όσο η μαμά θηλάζει και τρέφει μόνη της τα κουτάβια, χρειάζεται έως και τέσσερις φορές την κανονική ποσότητα τροφής, καθώς και συνεχή πρόσβαση σε φρέσκο νερό. Επίσης, μπορεί να τρώει τροφή για κουτάβια, καθώς έτσι μπορεί να προσλαμβάνει περισσότερες θερμίδες με μικρότερα γεύματα.

Ηλικιωμένοι

Οι ηλικιωμένοι σκύλοι ασκούνται λιγότερο, άρα χρειάζονται λιγότερη τροφή. Επίσης, μπορεί να προτιμούν μικρά, συχνά γεύματα αντί για ένα μεγάλο γεύμα. Η απόφαση για να αλλάξετε τη δίαιτα του σκύλου σας σε δίαιτα για ηλικιωμένους εξαρτάται από τη φυλή του. Κατά προσέγγιση:

• γιγαντόσωμες φυλές – 5 χρονών,
• μεγαλόσωμες φυλές – 8 χρονών,
• μικρόσωμες και πολύ μικρόσωμες φυλές – 10 χρονών.

Δείτε την ποικιλία μας σε τροφές Pedigree® για κουτάβια & ενήλικους σκύλους

 

img-space