Ποιες βιταμίνες χρειάζεται ο σκύλος σας;

Οι σωστές βιταμίνες βοηθούν τον οργανισμό του σκύλου σας να αναπτύσσεται και να κάνει αποκατάσταση. Ωστόσο, η υπερβολική δόση κάποιων βιταμινών ενδέχεται να είναι επιβλαβής για την υγεία του.

Οι βιταμίνες βοηθούν τον οργανισμό του σκύλου σας να επεξεργαστεί άλλα θρεπτικά συστατικά. Χωρίς τη σωστή ισορροπία βιταμινών, το σώμα του δεν θα αναπτυσσόταν ούτε θα έκανε αποκατάσταση. Ο ευκολότερος τρόπος για να έχετε τη σωστή ισορροπία βιταμινών στη δίαιτα του σκύλου σας είναι να του δίνετε μια ισορροπημένη τροφή ειδικά για σκύλους όπως η Pedigree®.
Ο σκύλος σας χρειάζεται βιταμίνες από δύο διαφορετικές ομάδες: υδατοδιαλυτές βιταμίνες – βιταμίνη C και σύμπλεγμα βιταμινών B– και λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K.

Υδατοδιαλυτές βιταμίνες (βιταμίνη C και σύμπλεγμα βιταμινών B)
Αυτές οι βιταμίνες βοηθούν τον οργανισμό του σκύλου να αναπτύξει τα οστά, τα δόντια και τους συνδετικούς ιστούς. Καθώς διαλύονται στο νερό, αποβάλλονται συνεχώς από τον οργανισμό. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αναπληρώνονται τακτικά. Ωστόσο: παρόλο που οι διάφορες μορφές της βιταμίνης Β πρέπει να προέρχονται από τη δίαιτα του σκύλου σας, η βιταμίνη C παράγεται φυσικά από τον οργανισμό του.
Η προσθήκη επιπλέον βιταμίνης C στη δίαιτα του σκύλου σας μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Γι’ αυτό δεν πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας συμπληρώματα βιταμίνης C, εκτός εάν τα έχει συνταγογραφήσει ο κτηνίατρός σας. 

Λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E και K
Αυτές οι βιταμίνες υπάρχουν στο ζωικό λίπος. Ο οργανισμός του σκύλου σας τις απορροφά μέσω του εντέρου και τις αποθηκεύει για μελλοντική χρήση. Η συσσώρευση υπερβολικής ποσότητας οποιασδήποτε βιταμίνης μπορεί να προκαλέσει σωματικές ανωμαλίες, ιδιαίτερα στα οστά.

Γι’ αυτό, δεν είναι καλή ιδέα να δίνετε συμπληρώματα στον σκύλο σας, εκτός εάν ο κτηνίατρος τα έχει συνταγογραφήσει για συγκεκριμένη πάθηση.
Ακολουθούν τα οφέλη των βιταμινών A, D, E και K.
• Η βιταμίνη A ωφελεί την όραση, μεταξύ άλλων.
• Η βιταμίνη D βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει το ασβέστιο για να σχηματίσει τα οστά.
• Η βιταμίνη Ε βοηθά τον οργανισμό να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια.
• Η βιταμίνη Κ βοηθά το αίμα να πήζει και να κλείνει τις πληγές.


Ό,τι κι αν αποφασίσετε να τον ταΐσετε, ο σκύλος σας βασίζεται σε εσάς για να έχει τη σωστή ισορροπία βιταμινών στη δίαιτά του.

Η ποικιλία τροφών Pedigree® προσφέρει στον σκύλο σας τις απαραίτητες βιταμίνες.

Pedigree® Feeling Happy Pedigree® Feeling Happy
Copyright © Mars 2020 Pedigree®, Trademark of Mars Incorporated and its affiliates