Σκύλοι και παχυσαρκία

puppy image

Τίποτα δεν κάνει τους σκύλους πιο χαρούμενους από το φαγητό. Ωστόσο, η παχυσαρκία προκαλεί προβλήματα υγείας στους σκύλους. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να υπάρχει καλή ισορροπία μεταξύ του επιπέδου άσκησης και της δίαιτας του σκύλου σας. 

Εάν ανησυχείτε μήπως ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος, το πρώτο βήμα είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο. Αυτός θα μπορέσει να σας πει εάν η αιτία είναι η υπερβάλλουσα τροφή ή εάν πρόκειται για κάποιον πιο σοβαρό λόγο, όπως πρόβλημα στον θυρεοειδή ή διαβήτης.

Μια δίαιτα με μειωμένες θερμίδες θα βοηθήσει τον σκύλο σας να χάσει βάρος, ενώ παράλληλα θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η υγρή τροφή Pedigree® περιέχει ~4 φορές λιγότερες θερμίδες ανά γραμμάριο σε σχέση με τη μέση ξηρή τροφή και έτσι συμβάλλει στη διατήρηση του υγιούς βάρους του σκύλου σας, περιορίζοντας την υπερβολική πρόσληψη θερμίδων.

Εάν αυξήσετε το επίπεδο άσκησης του σκύλου σας, επίσης θα τον βοηθήσετε να αδυνατίσει. Εάν τελευταία ο σκύλος σας δεν ασκείται πολύ, ξεκινήστε με έναν γρήγορο δεκάλεπτο περίπατο σε καθημερινή βάση και αυξήστε τη διάρκειά του σε 20 λεπτά μετά από 1-2 εβδομάδες. Επίσης, τα παιχνίδια είναι ένας ακόμη ωραίος τρόπος για να ασκηθεί ο σκύλος σας.

img-space